Hyvää kesää Pohjois-Pohjanmaan PerusNaisille!

Koronavirustauti COVID-19 muutti meidän maailmaa pysyvästi. Talvi ja kevät ovat olleet raskasta aikaa. Tauti on levinnyt ja riehunut ympäri maailmaa. Suomessa olemme selvinneet suhteellisen vähällä tähän mennessä koronavirustaudin seurauksista mutta tutkijat varoittavat tulossa olevasta toisesta aallosta. Vielä emme voi huokaista helpotuksesta. Maailmanlaajuisesti noin 460 000 ihmistä on tähän mennessä kuollut koronaan.

Koronakaranteenin seurauksena on tullut paljon eristäytymistä, yksinäisyyttä, työttömyyttä ja köyhyyttä. Monet ihmiset ovat menettäneet työpaikkansa ja etenkin perheiden köyhyys on kasvanut. Nyt ja tulevaisuudessa tarvitsemme poliitikoilta viisaita päätöksiä maanlaajuisen talouden eheyttämiseksi. Valitettavasti nykyinen hallitus tuntuu välittävän enemmän ulkomaan tapahtumista kuin omasta kotimaasta. ”yhdysvalloissa mellakointiin johtaneet Black Lives Matter-liikkeen mielenosoitukset saavat tukea Suomen valtiojohdolta” . Esimerkiksi meidän nuori Pääministeri Sanna Marin antaa tukensa Black Lives Matter rähinöille ja samantien uhkaava nuorisojoukko kivittää poliiseja Helsingissä. Samalla kannalla liputtaa Sisäisestä turvallisuudesta vastaava sisäministeri Maria Ohisalo (vihr). Amerikassa mellakoinnit ovat riistäytyneet käsistä. Täytyykö meillä osoittaa tukea samankaltaiselle liikehdinnälle?

Moni tärkeä asia on kevään kuluessa hautautunut Koronavirusuutisoinnin alle. Samalla Suomessa mediakulttuuri on merkittävästi muuttunut sensuurin suuntaan. Enää et voi tuoda omaa mielipidettäsi julkisesti esille ainakaan niin ettet jokaisen sanan kohdalla mieti onko julkaisussasi jotain sanaa josta voitaisiin keksiä rasistisia piirteitä. Osa kulttuurista on katoamassa koska sieltä siivotaan näitä edellämainitsemiani rasistisia piirteitä pois. Pekka ja Pätkä Neekereinä elokuvaa tuskin enää arkistoista löytyy kun legendaarista Tuulen viemää-elokuvaa ei esimerkiksi HBO suostu näyttämään. Aikansa kulttisarjan Frendit tekijät pyytävät anteeksi ettei sarjassa ollut yhtään tummaihoista hahmoa. Saksalainen kirjailija Heinrich Heine kirjoitti viisaasti vuonna 1821 ”Missä poltetaan kirjoja poltetaan lopulta myös ihmisiä”.

Tuulivoimasta ei enää keskustella. Sen terveyshaitat on haudattu koronan alle. Maaseutu eli kehäkolmosen pohjoispuoli asutetaan susilla joiden kanssa täytyy oppia elämään mutta kun Helsingissä juoksee kolme villisikaa niin ne ammutaan ihmisille vaarallisina heti. Susi on hieno eläin ja sen turkki ekologinen ja rahanarvoinen mutta ei susien silti pidä antaa liikaa kesyyntyä ja muuttaa asumaan ihmisten asutuksien tuntumaan. Sudet saalistavat laumoissa ja on vain ajan kysymys milloin ne vievät pienen lapsen pennuilleen ravinnoksi. Jotain hyvääkin on susien ansioksi laskettava nimittäin sudet harventavat tehokkaasti supikantaa. Sama koskee metsissämme elävää hienoa kissapetoa Ilvestä. Täytyy silti ihmetellä että vaikka koiran ja suden risteytys hybridi koirasusi on kielletty jo yli vuosi sitten niin edelleen Suomesta löytyy paljon kasvattajia jotka tehtailevat jatkuvasti koirasuden pentuja tavallisille ihmisille ja perheisiin. Koiravaljakot ja matkailuala esia erikseen.

Tammikuussa Yle uutisoi että vain yksi Al-Holin isisnaisista halusi palata takaisin Suomeen. Leirillä oli kaikkiaan yksitoista suomalaista naista ja kolmisenkymmentä lasta. Mitä elämä Syyriassa terrorijärjestön kalifaatissa on tehnyt naisille – jotka ovat sinne aikoinaan omasta halusta lähteneet – ja entä lapset pienet terroristinalut jotka eivät ole koskaan Suomessa olleet. Kauhuskenaario on että jossain päin Suomea tapahtuu terroriteko kunhan tulijat ensin kotoutetaan takaisin Suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kaikesta huolimatta toivotan kaikille ihanille Perussuomalaisille Naisille sekä Miehille hyvää ja ihanaa kesää. Suomen kesä on hieno ja moninainen mutta lyhyt. Elokuun loistokkaisiin täydenkuun öihin on vielä tovi aikaa. Nauttikaamme kesästä ja vielä hetki keskiyön auringosta. Vaalivuosi on meneillään ja koronavirustilanne huomioiden telttatapahtumia järjestetään maltillisesti hyvät turvavälit ja hygienia huomioiden. Emme halua riskeerata yhdenkään läheisen terveyttä. Tavataan teltoilla ja hymyillään kun tavataan mutta ei vielä kätellä!

Pohjois-Pohjanmaan Perusnaiset Ry

Puheenjohtaja

Anu Elovaara

Kirjoitettu 22.6.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa